Camerabewaking

Wat is Camerabewaking?

Camerabewaking is een effectief middel op plaatsen en tijden waar fysiek toezicht niet beschikbaar is. 

Uw camera mag alleen opnamen maken van uw eigendom en in principe niet van de openbare weg. U mag namelijk alleen opnamen maken met als doel persoonlijke eigendommen te beschermen en niet om de privacy van mensen, dieren, goederen te schenden. Maar als u bijvoorbeeld uw carport in beeld heeft en daarbij is het onvermijdelijk een deel van de stoep in beeld te hebben, is dit wel toegestaan. Enige overlap is namelijk soms onvermijdelijk. Wel bent u verplicht duidelijk zichtbaar te vermelden dat er camerabeveiliging aanwezig is. Bijvoorbeeld door een sticker of bordje bij de toegangsdeur.

Waarin onderscheid Camerabewaking zich van Cameratoezicht?

Camerabewaking wordt vaak ingezet door particulieren voor bewakingsdoeleinden, terwijl cameratoezicht vaak wordt ingezet door de overheid voor handhaving van de openbare orde.

Waarom Camerabewaking?

Het plaatsen van een camera kan u en uw buurt een veilig gevoel geven. Het doel van camerabewaking is het bewaken en beschermen van personen en eigendommen.

Waarmee kan ESC-support u van dienst zijn?

Wij helpen u vanaf het idee tot de uiteindelijke ingebruikname. Zelfs daarna nog ondersteunen wij u met service en onderhoud van uw installatie. En dit alles op een veilige manier! U wilt toch ook niet dat uw beelden te zien zijn op een site als: www.insecam.org  

 


Deel deze pagina